lauantai 12. huhtikuuta 2014

Pääsiäisaskartelua





Kuluneella viikolla askarreltiin nippu virpomavitsoja yhdessä lasten kanssa huomista palmusunnuntaina silmällä pitäen. Aikoivat nimittäin lähteä virpomaan elämänsä ensimmäistä kertaa muitakin kuin äitiä ja isää sekä isovanhempiaan. Se onkin jännää puuhaa, se virpominen! Opeteltiin yhdessä loru, jonka lausuvat virvottavalle. Se menee meillä näin: "Virvon varvon vitsasella, koitan kevätpajusella. Onnea oksalla tällä, siunausta siivittelen, terveyttä toivottelen." Lapset olivat riemuissaan, kun oppivat lorun. Toivotaan, että muistavat sen vielä huomennakin, eikä jännitys syö sanoja :)

Yhdessä istuteltiin alkuviikosta pääsiäisruohotkin ja johan nuo ovatkin itäneet mukavasti, tosin kuvassa ovat vielä siemenasteella ;) Tipuilla koristeltiin tupaa ja keittiöitä. Katkoin muutamia koivunoksiakin maljakkoon narsissien kaveriksi. Tästä se Pääsiäisen vietto alkaa.


perjantai 4. huhtikuuta 2014

Kevättä ilmassa


Blogissa on eletty hiljaisempia aikoja. Monestakin syystä. Ensinnäkin lapsukaiset rikkoivat tietokoneen, joten blogipäivityksiä on ollut vaikea tehdä ilman toimivaa konetta ;) Ei tämä edelleenkään kunnossa ole, uusi tietokone on jo hankittukin, näyttö siitä vain vielä puuttuu. Joten toivotaan, ettei tämä kone simahda kesken päivityksen tekemisen, kuten lukuisia kertoja aiemmin.

Meillä täällä pohjoisessa lunta riittää edelleen vaikka olen toivonutkin kovien vesisateiden tulevan ja sulattavan kaiken tuon lumen, jotta pääsisi pihaa haravoimaan ja kesää laittamaan. Paljon se on jo sulanutkin, kiitos ihanien auringonpaisteen täyttämien päivien! Kesäkuuhunhan ei ole aikaa enää kuin muutama kuukausi, joten onhan tuon lumen jo aikakin ruveta hiljalleen sulamaan. Ilma on kyllä kaikinpuolin lumesta huolimatta ollut varsin keväinen. Päivälläkin lämpöasteet kipuavat jo ihan mukaviin lukemiin :)



Eskarilainen taiteili yllä näkyviä lumihuurteisia oksia hiihtolomaleirillään. Niin kauniita! Eiväthän toki oikeat puut enää täälläkään pohjoisessa tuollaisen huurteen peitossa enää ole, mutta kauniita sisustuselementtejä ovat. Itseasiassa sopivat tähän aikaan oikein hyvin. Ollaanhan sitä hiljalleen menossa kohti pääsiäistä ja paastonaikaa. Nämä oksat menevät siis oikein hyvin myös pääsiäskoristeesta :)


Pitkästä aikaa tein lasten (ja itsenikin ;) ) suureksi riemuksi mutakakkua, josta tulikin niin suussasulavaa herkkua, että se hupeni samantien parempiin suihin. Hupsis! Muutaman kerran olen kokeillut tätä taivaallista kakkua Kinuskikissan ohjeella ja täytyy kyllä sanoa, etten parempaa ohjetta tälle kakulle ole vielä löytänyt. Niin suklaista ja niin mutaista :) Suosittelen, kannattaa kokeilla. Ohjeen löydät täältä.

Mukavaa tulevaa viikonloppua kaikille! Jospa tämäkin blogi päivittyisi taas hieman useammin, kunhan se toimiva tietokone viimeinkin saapuu taloon :)